През месец юни 2014 г. в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора” – гр. Кюстендил беше представена изложбата „Реинкарнации” на Селма Тодорова. На откриването беше обявен конкурс за най-добро наименование на една от картините, на която е изобразен епизод от живота на писателя Иван Вазов. Като председател на Окръжния съд в Берковица, през 1880 г. той осъжда на смърт куче, отнело 21 живота (на една овца, осем ярета и дванадесет агнета).

Казусът провокира интереса на много хора. Дискусията беше започнала още през пролетта във Фейсбук, но не беше довела до желания резултат. Това се случи по време на изложбата в Кюстендил. Бяха предложени 27 заглавия от хора от цялата страна, посетили Галерията. За щастие, собственикът на картината оцени по достойнство предложението на кюстендилеца Иван Мишков „Право седи, криво съди млад кадия” (в контекста на „Криво седи, право съди стар кадия” из „Луд гидия” на Пенчо Славейков).

Наградата от 300 лева е предоставена от собственика на картината, чийто род е от северозападна България. Той е юрист по професия, ценител и колекционер на изобразително изкуство. Според него това наименование е най-тясно свързано с духа на картината и времето на изобразеното събитие. Заглавието ще бъде гравирано на плочка върху рамката. В момента се подготвя репродукция на картината, която ще стои на обществено място в престижна институция, а оригиналът – в офиса на собственика в центъра на София.