На 21 май, когато за дванадесета поредна година ще бъде отбелязана Европейската нощ на музеите, в ХГ – Кюстендил, от 19.00 ч., ще бъде открита изложбата живопис на благоевградския художник Антон Гошев. Творецът е избрал да представи пред кюстендилската общественост свои картини, създадени през последните шест години. Изложбата, която има ретроспективен характер, ще бъде експонирана в две от залите на Галерията.
Характерни и разпознаваеми, творбите на автора носят особен заряд, благодарение на богатата си цветова палитра и ярко изразената си експресивност. Картините му вярно отразяват пъстрата разстилаща се контрастност на българската народопсихология, която понякога трудно определяме като нещо конкретно.

Антон Гошев е роден през 1970 г. в Благоевград. Възпитаник е на Югозападен университет „Неофит Рилски”, член е на Съюза на българските художници (секция „Живопис”) и на Международната организация за пластични изкуства АИАП (ЮНЕСКО). Има четиринадесет самостоятелни изложби живопис в Благоевград, Кюстендил, Пловдив, София, Париж, Женева. Участва в регионални, национални и международни сборни изложби, конкурси и пленери. Участник е в изложби на съвременни автори в Македония, Унгария, Франция, Германия.
Негови картини са притежание на частни колекции в САЩ, Македония, Франция, Полша, Хърватия, Италия, Кипър, Норвегия, България, Гърция, Унгария, Швейцария, както и на фондовете на градските галерии на Перник, Благоевград и СБХ – София.