Двадесет и второто издание на традиционната изложба „Приятели” се открива на 8 септември 2017 г., от 18.00 ч., в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора”. Художниците Недко Каблешков, Ценка Бакърджиева, Иван Пенев, Георги Велинов – Гопи и Матей Матеев отново ни допускат в личното си пространство и ни приобщават към сътворената от тях красота.

 

„Самата изложба е вече утвърдена традиция и следва своя път – да доставя естетическо удоволствие и наслада на любители и ценители на живописта, и в общи линии има сравнително постоянен облик”, споделят художниците.

 

Авторите на изложбата имат своето обяснение на дългогодишното си приятелство: „Сега, след 22 години, навярно въпросът получава своя отговор за силата на истинското и неподправено приятелство, допълнено и споено от общи принципи за мястото и ролята на изобразителното изкуство”.

 

Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора” отправя покана към всички приятели на ПРИЯТЕЛИТЕ Недко, Ценка, Иван, Гопи и Матей да споделят техния празник!