От 1 юли 2016 г. Старозагорската художествена галерия ще гостува на Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора” – гр. Кюстендил с изложбата „Художниците на Стара Загора”.

Експозицията е съставена от 45 живописни произведения от фонда на галерията, дело на 34 автори. „Включените в нея художници от Антон Митов, Васил Маринов и Атанас Михов през Димитър Гюдженов, Никола Кожухаров и Марио Жеков, поколението на Петър Славов, Димитър Караджов, Петър Русков и Димитър Чехларов до Любомир Цакев, Иван Попчев и Янаки Кавръков представят основната част от творците, определящи облика на художествените процеси в културния живот на Стара Загора от края на ХІХ до края на ХХ век. Тя е своеобразен реверанс към паметта и таланта на четирите поколения художници, утвърдили своя град сред духовните центрове на страната ни”, споделят организаторите на изложбата.

В началото на м. август т.г. Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора” – гр. Кюстендил ще гостува със своя експозиция от фонда на галерията на Художествена галерия – Стара Загора.