Четири кюстендилски художнички, представителки на няколко творчески поколения, показаха свои творби на 30-ата подред изложба „Жени художнички“ в Художествената галерия „Владимир Димитров – Майстора“.
Със свои картини се представиха Елица Тодорова, Биянка Ненова, Десислава Лапева и Аксиния Пейчева. Изложбата е посветена на празника на жената – 8-и март, а официалното откриване беше поверено на уредника Мая Таскова.
“Мъдростта, опитът, настоящето и бъдещето – събрани в едно” е мотото на изложбата. Всяка една от тези думи определя по една от авторките. Но и всяка една от тях има и мъдростта и опита на възрастта си, всяка една от тях е отразила настоящето и ни пренася и в бъдещето чрез творбите си”, заяви Таскова.
“Аз чувствам необходимост да творя. Така се чувствам полезна, това е моят живот” – споделя Елица. “Да рисувам, това е животът ми” – казва Биянка.
Десислава, създала приказен свят чрез изкуството си, правейки великодушно публиката част от него.
Аксиния – отдала се на каузата да търси и намира хармонията в живота и да помага на хората също да я открият.
Общо 26 са творбите на четирите жени художнички, които могат да бъдат разгледани в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“ до края на месец март.